Arvid Munsters is sinds 2017 als advocaat verbonden aan Van Iersel Luchtman Advocaten. Daarvoor was hij werkzaam bij Het Wetshuys advocaten en mediators. Arvid is lid van de secties Arbeid & Medezeggenschap en Insolventie & Herstructurering.  

In 2016 heeft Arvid zijn masteropleiding Privaatrecht afgerond aan de Universiteit Utrecht. Gedurende zijn bachelor rondde hij tevens het honoursprogramma (het Utrecht Law College) met succes af en maakte hij deel uit van verschillende commissies. Gezien zijn brede interesse in het recht, volgde hij een grote verscheidenheid aan vakken. Zowel civielrechtelijk als strafrechtelijk. Na zijn studie heeft Arvid stage gelopen bij zowel grote als kleine advocatenkantoren. Op deze manier kwam hij in aanraking met de diversiteit van het recht en de advocatuur.

Bij Van Iersel Luchtman houdt Arvid zich bezig met het arbeidsrecht in de breedste zin van het woord. Zijn bijzondere interesse gaat daarbij uit naar het ontslagrecht. Omdat de emoties hierbij vaak hoog oplopen, vindt hij het van groot belang dat het menselijke aspect niet uit het oog wordt verloren. Iets wat ook geldt bij de afwikkeling van faillissementen waarbij Arvid de curatoren regelmatig ondersteunt.

In het verleden heeft Arvid op nationaal en op internationaal niveau gezwommen. Zo zat hij in de nationale jeugdselectie en werd hij zelfs meermaals Nederlands kampioen. In 2007 nam hij deel aan het Europees Jeugd Olympisch Festival te Belgrado.

Kort CV Mr A.M.B. Munsters

(Specialisatie)opleiding
> Masteropleiding Privaatrecht Universiteit Utrecht
> Honoursprogramma (het Utrecht Law College)

Voormalige werkgever
> Het Wetshuys advocaten en mediators

Publiceert in
> Beslag, Executie & Rechtsvordering in de praktijk (BER)

Contact Mr A.M.B. Munsters

Bezoekadres
> Meerendonkweg 21, 5216 TZ  's-Hertogenbosch

Postadres:
> Postbus 44, 5201 AA  's-Hertogenbosch

Email
> a.munsters@vil.nl

Telefoon
> Tel (088) 908 08 00  /  Fax (088) 90 80 600

Blogs van Mr A.M.B. Munsters

Vertraging bij invoering UBO-register

Gepubliceerd op 24-05-2018

Zoals aangekondigd in de blog van kantoorgenoot Frank Smetsers, diende Nederland op basis van Europese regelgeving uiterlijk op 26 juni 2017 het UBO-register in te voeren. In dit register moeten degenen die de uiteindelijke zeggenschap in een bedrijf hebben en/of wie de uiteindelijke eigenaren van een bedrijf zijn, worden geregistreerd. De minister van Financiƫn schrijft dat de deadline niet is gehaald omdat de Europese Commissie de op dit register van toepassing zijnde regels nadien nog heeft aangepast. Wat is nu het nieuwe tijdspad? Lees meer