A&R Bijeenkomst

Op 15 juni houdt het brancheteam Afval & Recycling een bijeenkomst over “Handhaving van het Omgevingsrecht”. We zullen dit onderwerp benaderen vanuit het bestuursrecht en het strafrecht.

De bijeenkomst wordt in samenswerking gegeven met MILON. Dit is een onderzoeks- en adviesbureau met experts in bodem, ruimte en milieu dat gespecialiseerd is in de afval- en recyclingmarkt. MILON zal u laten zien hoe u een beter beeld kunt krijgen van uw bedrijfs-locatie met alle relevante milieu-informatie. Dit is in het kader van bedrijfstransparantie onder andere ook zeer relevante informatie om met uw buren te delen. Na afloop van de lezingen is er voldoende tijd om uw branchegenoten te ontmoeten en uw specifieke vragen aan onze specialisten en die van MILON te stellen.

Onderwerpen
Advocaten Simone van Keulen en Wilbert van Eijk praten u bij over de bestuursrechtelijke en strafrechtelijke handhaving van omgevingsrechtelijke regels. Via een praktische benadering met aansprekende voorbeelden behandelen zij tal van onderwerpen op het gebied van handhaving. Zij zullen u tevens voorzien van tips & tricks en do’s and dont’s.

Daarna laat Patrick Trikels van MILON zien hoe bedrijfsinformatie op het gebied van milieu en ruimtelijke ordening kan worden gevisualiseerd en gepresenteerd. Zo is MILON in staat om (platte) tekeningen / kaarten om te zetten in 3D. Met een onlinemodule kan relevante milieu- en bouwinformatie worden getoond. Een prachtige manier om virtueel over uw eigen bedrijfslocatie te lopen.

Programma

 • 15:45                Ontvangst
 • 16:00 – 16:20   Bestuursrechtelijke handhaving van het Omgevingsrecht
                           Simone van Keulen (VIL)
 • 16:20 – 16:40   Strafrechtelijke handhaving van het Omgevingsrecht
                           Wilbert van Eijk (VIL)
 • 16:40 – 17:00   Visualiseren bedrijfs- en onderzoekinformatie
                           Patrick Trikels (MILON)
 • 17:00 – 17:15   Vragen en discussie
 • 17:15 – 18:30   Borrel

Locatie / aanmelden
De bijeenkomst vindt plaats op ons kantoor te ’s-Hertogenbosch (Meerendonkweg 21, 6e etage). U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar aanmelding@vil.nl.