Richard van der Jagt is sinds 2012 als advocaat verbonden aan Van Iersel Luchtman Advocaten. Richard is lid van de secties Insolventie & Herstructurering en Aansprakelijkheid & Procespraktijk. Daarnaast maakt hij deel uit van het brancheteam Finance.

Richard zal zich niet snel de les laten lezen, laat staan de mond laten snoeren. Eerder is hij anderen te snel af. Maar als goed luisteraar hoort hij natuurlijk wel wat anderen zeggen. Zonder het achterste van zijn tong te laten zien, pareert en relativeert hij bijzonder handig door derden ingenomen standpunten. Zonder onnodige energie aan irrelevante details te verspillen. Hoofdzaken van bijzaken onderscheidend om daar vervolgens naar te handelen. Wat anderen daar ook van denken of vinden. Want waar een wil is, is ook een weg.

Binnen het ondernemingsrecht behartigt Richard de civiele belangen van ondernemers. Zo staat hij hen veelvuldig bij in kwesties die betrekking hebben op het nationale en internationale verbintenissen- en goederenrecht. Zowel binnen als buiten de rechtszaal. Richard treedt ook met regelmaat op voor bestuurders in aansprakelijkheidskwesties.

Daarnaast werkt Richard nauw samen met curatoren in faillissementen. Zo ondersteunt hij curatoren onder andere bij de afwikkeling van faillissementen, maar treedt hij ook voor hen in rechte op in onder andere incasso- en aansprakelijkheidszaken.

Kort CV Mr R. Van der Jagt

Publiceert in
> Juridisch up to Date (JUTD)

Contact Mr R. Van der Jagt

Bezoekadres
> Wilhelminapark 15, 4818 SL Breda

Postadres
> Postbus 4810, 4803 EV Breda

Email
r.jagt@vil.nl

Telefoon
> Tel (088) 90 80 946  /  Fax (088) 90 80 600

Blogs van Mr R. Van der Jagt

Nieuw VIL brancheteam Finance

Gepubliceerd op 12-03-2019

Onze advocaten zijn actief in diverse branches. Daardoor weten we wat er binnen een specifieke sector leeft. En dat is belangrijk. Want een goede advocaat is niet alleen kundig op zijn vakgebied, maar weet ook wat zijn klant dagelijks bezig houdt. Een aantal van onze specialisten heeft zich verenigd in een brancheteam. Denk aan Zorg, Afval & Recycling, Food en Gaming. Vanaf nu is daar een nieuw brancheteam aan toegevoegd. Het brancheteam Finance. Lees meer

Hoge Raad: nieuwe vennoten v.o.f. en c.v. óók aansprakelijk voor oude schulden!

Gepubliceerd op 13-03-2015

De Hoge Raad heeft op 13 maart 2015 een belangrijke uitspraak gewezen over de hoofdelijke aansprakelijkheid van vennoten in een v.o.f. en een c.v. De Hoge Raad oordeelde dat nieuw toetredende vennoten ook hoofdelijk aansprakelijk zijn voor de schulden van de vennootschap die zijn ontstaan vóórdat zij toetraden. Lees meer