MVO

Op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen nemen we als advocatenkantoor onze verantwoordelijkheid. Los van diverse kleinschalige initiatieven, hebben we een aantal vaste thema’s benoemd waar we ons graag voor inzetten.

Rechten van het kind
De stichting Terre des Hommes komt wereldwijd op voor de rechten van het kind en probeert regeringen te dwingen zich aan die rechten te houden. Een streven waar wij als advocatenkantoor ons goed in kunnen vinden.

Cultureel erfgoed
Aan de bescherming van ons cultureel erfgoed dragen we graag een steentje bij. Zo sponsoren we de Sint Jan in ’s-Hertogenbosch en de Grote Kerk in Breda. Deze monumentale en beeldbepalende gebouwen sieren niet alleen onze binnensteden, ze behoren tevens tot het lijstje van de vier belangrijkste monumenten van de Provincie Noord-Brabant.

Kunst en cultuur
Om de kwaliteit en bereikbaarheid van kunst en cultuur te bevorderen zijn we betrokken bij theater Markant te Uden en zijn we Vriend van de Verkadefabriek te 's-Hertogenbosch. Hiermee ondersteunen we deze culturele instellingen in hun streven naar meer artistiek ondernemerschap.

Sport en vitaliteit
Ons kantoor is een voorstander van voldoende beweging en verantwoord sporten. Dit maken we tastbaar in onze rol als partner van de Bredase Singelloop waar we de Van Iersel Luchtman Advocaten Bedrijvenloop sponsoren. Elk jaar doen er weer duizenden lopers mee aan dit gezellige hardloopevent in de Bredase binnenstad.

Onderwijs
We delen graag onze kennis. Daarom geeft een aantal van onze advocaten een paar keer per jaar kosteloos college op diverse onderwijsinstellingen. Denk hierbij aan de Tilburg University, de Radboud Universiteit en de Juridische Hogeschool (Avans-Fontys).

Ideëel karakter
Ondernemingen die een ideëel karakter hebben kunnen rekenen op onze hulp tegen sterk gereduceerde tarieven. Zo ook de Stichting I-Cane die zich inzet voor blinde en slechtziende mensen. Daarnaast bieden we onze collega’s de mogelijkheid om zich tijdens kantooruren in te zetten voor Advocaten voor Advocaten. Deze stichting zet zich wereldwijd in voor onderdrukte advocaten waarbij regelmatig samen wordt gewerkt met Amnesty International en Human Rights First.

Wilt u meer weten over onze MVO-activiteiten? Neem dan contact op met Stijn van Oosten (s.oosten@vil.nl).