VIL brengt WHOA-akkoord tot stand voor noodlijdende onderneming

VIL brengt WHOA-akkoord

Een team van Van Iersel Luchtman Advocaten, bestaande uit Jelle Beerens (als herstructureringsdeskundige), Carolijn Slegers, Thom Broer en Nick van Wandelen heeft in de afgelopen maanden een crediteurenakkoord weten te realiseren tussen een financieel noodlijdende onderneming in de bouwsector en haar schuldeisers. Het voorstel is unaniem aangenomen!

De onderneming in kwestie kampte met een liquiditeitstekort, maar had wel gunstige vooruitzichten. Zij voorzag namelijk dat zij op termijn weer aan haar verplichtingen zou kunnen voldoen. Met deze kennis is door Jelle Beerens een akkoord aangeboden, waarbij alle openstaande verplichtingen gespreid zouden worden voldaan. Hierdoor zou ademruimte ontstaan, waardoor het liquiditeitstekort kon worden ondervangen. De betrokken crediteuren hebben unaniem ingestemd met het akkoord, waardoor de rechtbank niet hoefde over te gaan tot homologatie.  

De WHOA is hiermee succesvol afgerond, waardoor het faillissement is afgewend en de onderneming een succesvolle toekomst tegemoet kan gaan.

Bij de totstandkoming van het akkoord is gebruik gemaakt van de expertise van Pieter Christiaan van Prooijen van Hermes Advisory, waarvoor nogmaals dank.

Mocht uw bedrijf zich in financiële moeilijkheden bevinden, dan staat ons WHOA-team klaar om u te helpen beoordelen of een akkoord voor uw onderneming zinvol is. In samenwerking met uw eigen financieel adviseur en waarderingsdeskundigen, kunnen wij een akkoord voor u voorbereiden. Juridisch advies is hierbij noodzakelijk, gezien de strikte vereisten voor homologatie van het akkoord. Daarnaast kunnen wij u ook begeleiden als schuldeisers/aandeelhouders namens u een akkoord aanbieden.

Jelle Beerens

Advocaat

AdvocaatNeem contact op