Gezondheidsrecht

Gezondheidsrecht

Het gezondheidsrecht is een veelomvattend rechtsgebied: het is de juridische discipline die zich bezighoudt met het reguleren van de zorg en het uitleggen van de toepasselijke regels. Het rechtsgebied is een combinatie van regels in het civiel-, bestuurs-, straf- en internationaal recht. De uitdagingen in de zorgsector maken dat het rechtsgebied dynamisch is en niet stil staat. Ons team houdt die ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Voor U
Wij adviseren verschillende soorten zorgaanbieders, waaronder apotheken, huisartsen, jeugdzorginstellingen, laboratoria, ggz-instellingen, ontwikkelaars en leveranciers van zorgtechnologie, mondzorgaanbieders, vvt-instellingen, vakgroepen van medisch specialisten, ziekenhuizen enzovoorts. De teamleden staan zowel zorginstellingen als de onafhankelijke zorgprofessionals bij, alsmede leveranciers voor de zorgbranche.

Dynamisch en complex
Het gezondheidsrecht is een dynamisch en complex vakgebied. Het rechtsgebied is voortdurend in ontwikkeling door nieuwe medische technologieën, veranderende maatschappelijke normen en waarden en uitdagingen. Onze specialisten zijn als geen ander op de hoogte van de ins en outs van het gezondheidsrecht en vormen de ontwikkelingen op de voet. Zo zijn Wouter van Loon, Jolijn Geven en Catelijne Bach zijn aangesloten bij de Vereniging voor Gezondheidsrecht. Daarnaast hebben Wouter en Jolijn allebei cum laude de Grotius specialisatieopleiding Gezondheidsrecht afgerond.

Zorgwebinars
Graag houden wij u op de hoogte van actualiteiten zoals nieuwe wetgeving en recente jurisprudentie binnen de zorg. Daarnaast brengen we ook graag relevante bestaande wet- en regelgeving (nogmaals) bij u onder de aandacht. Dit doen we door middel van korte webinars die door het jaar heen gegeven worden. Sluit u aan?

Meer weten over Gezondheidsrecht?