Afval & recycling

Afval & recycling

Bij maatschappelijke activiteiten komt afval vrij. Jaarlijks zo'n tientallen miljarden kilo’s. Dat hoeven we u niet te vertellen. Gelukkig zijn we de laatste jaren anders gaan denken over afval. Zo hebben we het over hergebruik en recycling, in plaats van storten en verbranden.

Afval wordt een grondstof voor nieuwe producten en toepassingen. Zo is de lineaire economie hard op weg naar een circulaire economie. Cradle to Cradle, Waste equals Food, Upcycling, Downcycling, Duurzaamheid. Kortom: innovatie en vooruitgang.

Bestaat afval in een circulaire economie?
Helaas wel. Zeker als we het vanuit juridisch oogpunt beschouwen. Zodra een stof voor de houder ervan geen waarde meer heeft, dan is het namelijk veelal een last waarvan hij zich moet ontdoen. Nu opereert u in een branche waar de spelregels voortdurend wijzigen. Gelukkig blijft ons brancheteam volledig op de hoogte en kent ze de uitdagingen waarvoor u staat. Zo snappen we op welk speelveld u zich dagelijks begeeft. We adviseren u dan ook graag hoe u uw bedrijfsproces in overeenstemming kunt houden of brengen met de juridische wekelijkheid.

Heeft u nog vragen? Wij helpen u graag verder!