Corporate litigation

Corporate litigation

Een bijzonder aandachtsgebied van ons kantoor is corporate litigation. Ondernemingen en vennootschappen kennen diverse stakeholders zoals aandeelhouders, bestuurders, commissarissen, managers, compagnons en adviseurs. Hun belangen botsen nogal eens, wat tot conflicten kan leiden. Denk bijvoorbeeld aan de gedwongen uitkoop van of de aanbiedingsplicht aan een mede-aandeelhouder of een onderzoek naar wanbeleid binnen de vennootschap. Maar denk ook aan de aansprakelijkheid van bestuurders, aandeelhouders en commissarissen.

Adviseren en procederen
Onze specialisten staan u in dergelijke conflicten bij. Meestal treden wij in eerste instantie adviserend voor u op. In de regel zijn partijen er namelijk het meest bij gebaat wanneer conflicten niet tot procedures uitgroeien. Indien het echter niet lukt tot om een regeling te komen, is een procedure vaak onvermijdelijk. In dat geval biedt een uitspraak van een rechtbank, de Ondernemingskamer of een arbiter duidelijkheid.

Gezien de ruime ervaring die onze advocaten op het gebied van corporate litigation hebben, kunnen wij u uitstekend van dienst zijn.

Specialisten
Onze specialist Bart Louwerier is lid van de vereniging Corporate Litigation en heeft ruime ervaring met het voeren van procedures bij de diverse rechterlijke instanties.

Hoe kunnen wij u helpen?