Aanbestedingsrecht & mededingingsrecht

Aanbestedingsrecht &

Concurrentie is essentieel voor een gezonde en innovatieve economie. Om echter te zorgen dat alles eerlijk verloopt, dienen partijen zich te houden aan de regels van het spel. Zowel het aanbestedingsrecht als het mededingingsrecht spelen hierbij een grote rol.

Aanbestedingsrecht
Het aanbestedingsrecht is niet meer weg te denken uit de inkooppraktijk van overheidsinstellingen en hun leveranciers. Partijen die op een aanbesteding inschrijven en zich vervolgens benadeeld voelen, maken steeds vaker de gang naar de rechter. De vraag is echter wanneer zo’n juridische procedure kans van slagen heeft? En aan de andere kant, hoe kun je er als aanbestedende dienst voor zorgen dat het proces correct wordt uitgevoerd? Met deze en andere vragen houden onze specialisten zich dagelijks bezig.

Mededingingsrecht
De mededingingsregels voorkomen oneerlijke concurrentie als gevolg van afspraken tussen ondernemingen of door misbruik door ondernemingen van hun sterke positie op de markt. Ondernemingen en hun management zijn verantwoordelijk voor de naleving van de mededingingsregels. Overtredingen van het mededingingsrecht worden bestraft met bestuurlijke boetes, waarbij niet alleen de onderneming maar ook betrokken werknemers niet vrijuit gaan.

Toezichthouders
Er zijn tal van toezichthouders actief. Denk hierbij aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM), de Europese Commissie, de Autoriteit Financiële Markten (AFM), de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZa) of het Commissariaat voor de Media (CvdM). Als uw onderneming geconfronteerd met onderzoeken, boetes of andere sancties van zo'n toezichthouder, dan dragen wij er voor zorg dat uw belangen veilig worden gesteld. Onze specialisten kunnen daarbij rekenen op steun van collega’s op het gebied van het economisch bestuurs- en strafrecht.

Onze klanten vertellen het u

“We werken heel prettig samen met VIL. Door de jarenlange samenwerking kennen ze onze business als geen ander. Hierdoor is slagkracht ontstaan waardoor een snelle follow-up gegarandeerd is.”

Jos van Doren

CEO

"Omdat we zowel voor onze medewerkers als onze klanten streven naar een aangename evenwichtige samenwerking, is het belangrijk om ook juridische zaken op punt te stellen. Van Iersel Luchtman Advocaten staat ons zeer vlot bij met het verwezenlijken van deze missie."

Antoinette Dumon

Director Strategy & Marketing

Onze aanbestedingsrecht & mededingingsrecht specialisten
staan voor u klaar

Heeft u nog vragen? Wij helpen u graag verder!