Fusies & overnames

Fusies &

Ons M&A team richt zich op de begeleiding van fusies, overnames, participaties, joint ventures en andere samenwerkingsverbanden.

Onze cliënten
Wij treden op voor strategische partijen, private equity, venture capital en andere financiële investeerders. Bij transacties in de Afval & Recycling, Zorg en Bouw branche schakelen wij met de deskundigen uit onze brancheteams. Mocht het nodig zijn verzorgen onze mededingingsrecht specialisten de meldingen bij de Europese Commissie, de Autoriteit Consument & Markt en de Nederlandse Zorgautoriteit.

Samen maakt sterk
Om een transactie succesvol af te ronden, werken wij nauw samen met corporate finance adviseurs, accountants, fiscalisten en andere financieel adviseurs. Bij grensoverschrijdende transacties schakelen wij met onze partners binnen het IUROPE netwerk.

LOI
In de overnamepraktijk wordt veel gebruik gemaakt van een zogenaamde Letter of Intent (LOI). Het is van belang om goed stil te staan bij de inhoud hiervan. Een gedegen LOI bevat acht aandachtspunten, die we in het volgende document uiteenzetten:

Onze klanten vertellen het u

Tijdens het traject van verkoop van ons bedrijf heb ik de samenwerking met VIL, en met name Catelijne Bach, ervaren als zakelijk en tegelijkertijd persoonlijk. Catelijne is geïnteresseerd in zowel het bedrijf als de mens erachter. Ze gaf tegengas wanneer dat nodig was en wees me duidelijk op de risico's van bepaalde stappen tijdens het traject. Ook doet ze wat ze zegt, en belt ze altijd terug als ze niet direct bereikbaar is. Ik had zeker het gevoel iemand naast me te hebben staan, zodat je het niet alleen hoefde te doen. Ook na afloop van het traject ervaar ik haar betrokkenheid als zeer positief. Niet opdringerig, maar op de juiste momenten geïnteresseerd.

Sandra Paans

Overnametraject

Als advocaat bij VIL heb ik Catelijne leren kennen via mijn adviseur Roland Grimm. Zijn belangrijkste argument om met haar te werken: Altijd bereikbaar! Catelijne heeft mij begeleid bij de verkoop van mijn onderneming. Ze denkt goed met je mee, is professioneel en kundig. Daarnaast is ze een sterke onderhandelaar en kan ze goed relativeren. Tot slot is ze dus altijd bereikbaar tijdens het proces wat ik zeer prettig vind.

Junior Kooyman

Overnametraject

Mijn samenwerking met VIL, en dan met name met Catelijne Bach, is aangevangen bij mijn betrekking bij een keten van apotheken. Wij hebben gedurende 4 jaar samengewerkt bij vele acquisitietrajecten van apotheken waarvoor Catelijne het juridische due diligence alsmede het openstellen van de contracten voor haar rekening nam. Om deadlines te behalen in soms erg korte overnametrajecten moesten we vaak samenwerken op uitzonderlijke tijdstippen en dagen. Ik heb Catelijne leren kennen als een zeer deskundige, doortastende, verantwoordelijke en energieke vrouw met een hoog accuraat kennisniveau. Daarnaast bezit ze een gunfactor door haar warme en prettige persoonlijkheid.

Danielle Officier

Overnametraject

Heeft u nog vragen? Wij helpen u graag verder!