Zorg

Zorg

Ons brancheteam Zorg bestaat uit advocaten met verschillende expertises. Samen bundelen zij hun kennis en ervaringen en spitsen deze toe op de praktijk van zorgaanbieders en ondernemers in de zorg.

Teamleden
De advocaten uit ons team hebben ruime ervaring in en affiniteit met de zorgsector. Het team bestaat uit Jolijn Geven, Catelijne Bach, Wouter van Loon, Iris Lemmers, Evelyn Peerboom en Arvid Munsters.

Jolijn Geven is Lid van Raad van Commissarissen De Gezinsmanager, Catelijne Bach neemt plaats in de Klachtencommissie Groenhuysen en Wouter van Loon is Lid van Raad van Toezicht Stichting Zorgbelang Brabant | Zeeland.

Onze doelgroep
Het team werkt voor allerlei zorgaanbieders, waaronder apotheken, huisartsen, jeugdzorginstellingen, laboratoria, ggz-instellingen, ontwikkelaars en leveranciers van zorgtechnologie, mondzorgaanbieders, vvt-instellingen, vakgroepen van medisch specialisten, ziekenhuizen enzovoorts. De teamleden staan zowel zorginstellingen als de onafhankelijke zorgprofessionals bij, alsmede leveranciers voor de zorgbranche.

Onze expertise
Ons team is betrokken bij zeer gevarieerde vraagstukken in de zorgsector. Van het oprichten van nieuwe zorginstellingen, het adviseren over de inrichting van goede governance, het opzetten van samenwerkingsverbanden en joint ventures en het begeleiden van fusies en overnames, tot de advisering over innovaties en begeleiding van IT-trajecten en beantwoording van privacyvraagstukken in de zorg.

De advocaten uit ons team treden al jaren op als zorgmakelaar voor groepen zorgaanbieders. Zij onderhandelen met onder andere zorgverzekeraars en gemeenten over de inhoud van contracten.

Ook bij vervelende issues begeleidt ons team u graag. Dat kan zijn wanneer u als zorgaanbieder wordt geconfronteerd met een materiële controle, een toezichthouder zoals de Nederlandse Zorgautoriteit bij u op de stoep staat of u beticht van het onrechtmatig declareren, maar ook bij een aansprakelijkheidsprocedure, een klacht of een tuchtzaak. Dit is onze zorg!

Zorgwebinars
Graag houdt het team u op de hoogte van actualiteiten zoals nieuwe wetgeving en recente jurisprudentie binnen de zorg. Daarnaast brengen zij ook graag relevante bestaande wet- en regelgeving (nogmaals) bij u onder de aandacht. Dit doen de advocaten door middel van korte zorgwebinars die door het jaar heen gegeven worden.

Heeft u nog vragen? Wij helpen u graag verder!