Wouter van Loon is sinds 2013 als advocaat verbonden aan Van Iersel Luchtman Advocaten. Hij is lid van de secties Ondernemingsrecht & Contracteren en Fusies & Overnames. Daarnaast maakt Wouter deel uit van het brancheteam Zorg en is hij lid van de Raad van Toezicht bij Zorgbelang Brabant-Zeeland.

Ondernemingsrecht in de zorg 
Samen met zijn team adviseert Wouter over ondernemingsrecht, vooral in de gezondheidszorg. Hij adviseert onder meer zorgaanbieders over hun (juridische) positie tegenover zorgverzekeraars, gemeenten en zorgkantoren. Ook op het gebied van bedrijfsstructuren, samenwerkingsvormen, governance, formele en materiële controles en andere wet- en regelgeving in de zorg is Wouter bij uitstek uw adviseur. In het bijzonder treedt hij op als zorgmakelaar voor (groepen van) zorgaanbieders, zoals apotheken. Dan onderhandelt hij met zorgverzekeraars, gemeenten of zorgkantoren over de inhoud van contracten. Naast het adviseren van zorgaanbieders begeleidt Wouter ook overnames en participaties voor diverse ondernemingen.

De beste oplossing vinden
Wouter is gericht op positiviteit en een goede samenwerking tussen alle partijen. Een harde discussie schuwt hij niet, maar altijd met het doel om tot een goed eindresultaat te komen. Loyaliteit is belangrijk voor Wouter. Klanten kunnen op hem bouwen. Ze beschrijven Wouter als prettig in de omgang, iemand die goed kan samenwerken. Wouter is flexibel, probeert graag een nieuwe aanpak. Hij vindt altijd de beste oplossing voor u. Een gedreven advocaat, die weet wat er speelt in de zorg. Die doelgericht advies biedt, toepasbaar en duidelijk. Zodat zijn cliënten het maximale uit hun onderneming kunnen halen.

Rechtsgebiedenregister
Wouter van Loon heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Gezondheidsrecht

  •  Ondernemingsrecht (fusies & overnames, vennootschappen, verenigingen en stichtingen)

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

(Specialisatie)opleiding

  • Grotius Gezondheidsrecht (cum laude).

Lidmaatschap

Publiceert in

  • Pharmaceutisch Weekblad (PW).