Catelijne Bach is sinds 1996 als advocaat verbonden aan Van Iersel Luchtman Advocaten. Zij is lid van de secties Fusies & Overnames en Ondernemingsrecht & Contracteren. Daarnaast maakt Catelijne deel uit van het brancheteam Zorg en heeft ze als aandachtsgebied het Gezondheidsrecht.

Ruime ervaring in de zorg
Als specialist ondernemingsrecht heeft Catelijne jarenlange ervaring met advisering rondom overnames en joint ventures in de gezondheidszorg. Ook adviseert ze zorginstellingen en zorgverleners over zakelijke en bestuurlijke uitdagingen. Zo adviseert ze 1e en 2e lijns zorgverleners en ketens over samenwerkingsvormen, praktijkoverdracht en helpt ze bij vraagstukken over health governance. Daarnaast ondersteunt ze vaak (groepen van) zorgverleners in hun relatie met zorginkopers bij zorgverzekeraars, zorgkantoren en gemeenten. Met deze instanties onderhandelt zij regelmatig over de inhoud van zorgcontracten en de afwikkeling van claims.

Weten wat er speelt
Catelijne wordt gewaardeerd om haar persoonlijke betrokkenheid, haar heldere, concrete en praktische advies. Catelijne is zorgvuldig en scherpzinnig en ze laat niets aan het toeval over. Ze vertrouwt daarbij niet alleen op de feiten, maar ook op haar intuïtie. Ze heeft oog voor gevoelige kwesties en voor zaken die haar cliënt persoonlijk of zakelijk zouden kunnen raken. Zij wordt door menig ondernemer beschouwd als vaste juridische vertrouwenspersoon. 

Naast advocaat is Catelijne ook zangeres in de rockband CU in Court (ontstaan uit de rechtbank te Breda) en het jazztrio Fluïde. Naast zuiver spelen ervaart zij met name hoe belangrijk het is dat er goed naar elkaar geluisterd wordt. Een eigenschap die ook cruciaal is in haar werk als advocaat.

Rechtsgebiedenregister
Catelijne Bach heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Ondernemingsrecht (fusies & overnames, vennootschappen en verenigingen & stichtingen)

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

(Specialisatie)opleiding

  • Grotius Vennootschapsrecht;

  • Postdoctorale Leergang Fusies & Overnames van de Erasmus Universiteit.

Lidmaatschap

  • Vereniging van Gezondheidsrecht (VGR);

  • Vereniging Farmacie en Recht (VFenR);

  • M&A in het Zuiden;

  • Lid van de non-profitorganisatie-management Buzz Women;

  • Voormalig lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Huisartsenposten West-Brabant en Volckaert te Dongen;

  • Juridische ondersteuning aan het bestuur van de Stichting Breda Jazzfestival.

Publiceert in

  • Pharmaceutisch Weekblad (PW)