Aaron Bouman is sinds 2019 als advocaat verbonden aan Van Iersel Luchtman Advocaten. Hij is lid van de secties Ondernemingsrecht & Contracteren en Herstructureringen & Insolventierecht.

Ondernemingsrecht 
Bij Van Iersel Luchtman houdt Aaron zich bezig met het brede ondernemingsrecht. Zijn adviespraktijk en procespraktijk heeft vooral met betrekking op (middel)grote bedrijven. Daarnaast schrijft hij regelmatig over ondernemingsrechtelijke onderwerpen, zoals bestuurdersgeschillen, aandeelhoudersgeschillen en het enquêterecht. Ook is Aaron werkzaam in de insolventierechtpraktijk en ondersteunt de curatoren daarin bij de afwikkeling van faillissementen en procedeert, waar nodig, ook namens de curatoren. Aaron weet wat er juridisch speelt en kijkt graag breder dan uw specifieke vraagstuk. Naast de juridische aspecten, houdt hij ook de belangen van betrokkenen voor ogen.

Belangen voor ogen houden
Aaron wordt beschreven als zorgvuldig, gedreven en betrokken. Hij schept heldere verwachtingen en komt zijn afspraken na. Aaron is oprecht geïnteresseerd, zowel in uw onderneming als in u persoonlijk. De impact van een gerechtelijke procedure spreekt hij altijd goed door met zijn cliënt. Zo geeft hij u als ondernemer snel inzicht waar u staat en hoe een juridisch complexe situatie in elkaar steekt. Dit vergroot de kans om te slagen in een eventuele procedure of om die juist te voorkomen. Aaron bijt zich graag vast in een vraag, om argumenten te vinden die pleiten voor zijn zaak. Want gelijk hebben is vaak niet voldoende. Gelijk krijgen des te belangrijker. Het is een uitdaging die Aaron graag aangaat.

Kort CV

Rechtsgebiedenregister
Aaron Bouman heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Insolventierecht;

  • Ondernemingsrecht.

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Lidmaatschappen

  • Lidmaatschap van Jonge Insolventierecht Advocaten (JIRA);

  • Vereniging Corporate Litigation (VCL).

(Specialisatie)opleiding

  • Master rechtsgeleerdheid, specialisatie ondernemingsrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen;

  • Grotius vennootschaps- en ondernemingsrecht.

Publiceert in

  • Herstructurering & Recovery Online (HERO);

  • Verzekeringsrecht, aansprakelijkheid, schade en toezicht (VAST);

  • Juridisch up to Date;

  • Maandblad voor Ondernemingsrecht.