Elnaz Fotowatkasb is sinds 2016 advocaat en vanaf 2019 verbonden aan Van Iersel Luchtman Advocaten. Zij is lid van de sectie Vastgoedrecht, maakt deel uit van het brancheteam Bouw & Huisvesting en is zij auteur bij het tijdschrift Juridisch Up To Date. Daarnaast heeft Elnaz de specialisatieopleiding van de Vereniging van Huurrechtadvocaten (VHA) behaald waar zij ook lid van is.

Civiele vastgoed 
Binnen de sectie vastgoed is Elnaz hoofdzakelijk werkzaam op het gebied van het civiele vastgoed, in het bijzonder het huurrecht. Zij voert een gecombineerde advies- en procespraktijk, waarbij ze zowel bedrijven als particulieren bijstaat. Elnaz is gespecialiseerd in huurrecht bedrijfsruimte en huurrecht woonruimte (alsmede in aan het huurrecht verwante onderwerpen zoals bruikleenovereenkomsten en zakelijke rechten). In dat kader werkt zij ook regelmatig mee in overnames. Daarnaast heeft zij ruime ervaring op het gebied van aankoop en verkoop van onroerend goed. Tot haar cliëntenkring behoren onder meer diverse woning- en zorgcorporaties, vastgoedbeleggers, horecaexploitanten, aannemers en uitzendorganisaties. 

Persoonlijke benadering
Elnaz is een toegewijde advocaat die een persoonlijke benadering van haar cliënten hoog in het vaandel heeft staan. Zij verdiept zich in de organisaties van haar cliënten, zodat ze daadwerkelijk weet wat haar cliënten bezighoudt en op die manier haar cliënten ook proactief kan adviseren. Elnaz voorziet haar cliënten van doelgericht en toepasbaar advies, waar ze mee verder kunnen. Ze wordt beschreven als betrokken, toegankelijk en recht-door-zee. Cliënten ervaren Elnaz als een sparringpartner die heldere verwachtingen schept en oog houdt voor alle betrokken belangen. 'Met open vizier ten strijde', dat motto past bij haar.

Rechtsgebiedenregister
Elnaz Fotowatkasb heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Huurrecht (bedrijfsruimte en woonruimte)

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Lidmaatschap 
> Vereniging jonge onroerend goed juristen (VJOJ)
> Vereniging Jonge Procesadvocaten (VJP)
> Aspirant-lid Vereniging van Huurrecht Advocaten (VHA)

Publiceert in
> Juridisch up to Date / Redactielid rubriek Vastgoed