Jaap Broekman is sinds 1992 als advocaat verbonden aan Van Iersel Luchtman Advocaten. Hij is lid van de secties Ondernemingsrecht & Contracteren en Arbeidsrecht & Medezeggenschap. Jaap is naast jurist tevens afgestudeerd in de Engelse taal en letterkunde. Mede daarom staat hij ook diverse internationale ondernemingen bij.

Sparringpartner juridische vragen
Jaap is gespecialiseerd in arbeidsrecht. Hij treedt met name op voor bedrijven, zorginstellingen, bestuurders, ondernemingsraden en hoger management. Jaap staat zowel werkgevers als werknemers bij. Jaap adviseert niet alleen als het gaat om arbeidsgeschillen of arbeidscontracten, maar hij adviseert ook bij complexe vraagstukken rondom cao’s, medezeggenschap en reorganisaties. Door zijn ruime ervaring in zowel het arbeidsrecht als de procespraktijk wordt Jaap door verschillende ondernemers beschouwd als vaste sparringpartner voor juridische vragen.

Eerlijke oplossing vinden
Jaap is gedreven en betrokken. Hij gelooft in vrijheid van meningsuiting: iedereen is vrij om te zeggen en te denken wat hij of zij vindt, mits onderbouwd en op waarheid gebaseerd. Cliënten waarderen Jaap om zijn inlevings- en relativeringsvermogen. Om een conflict op te lossen, is het belangrijk je te verdiepen in beide kanten. Vaak moet je namelijk eerst iets geven voordat je iets krijgt.

Rechtsgebiedenregister
Jaap Broekman heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Arbeidsrecht;

  • Ondernemingsrecht.

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

(Specialisatie)opleiding

  • Grotius Arbeidsrecht

Lidmaatschap

  • Nederlandse Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA);

  • De vereniging arbeidsrechtadvocaten Breda/’s-Hertogenbosch (VAR).

Publiceert in

  • Recycling Magazine Benelux (RMB) - auteur rubriek Recht & Regel

  • Regiobusiness Magazine