Richard van der Jagt is sinds 2012 als advocaat verbonden aan Van Iersel Luchtman Advocaten. Hij is lid van de secties Aansprakelijkheidsrecht & Procespraktijk en Herstructurering & Insolventierecht.

Commerciële geschillen(oplossing) en advisering 
Richard behartigt de civiele belangen van ondernemers. Zo staat hij hen vaak bij in (aansprakelijkheids)kwesties rondom het (inter)nationale verbintenissen- en goederenrecht. Zowel binnen als buiten de rechtszaal.
Ook met het veiligstellen van de verhaalspositie van de ondernemer en met het nemen van verhaal door het tenuitvoerleggen van gerechtelijke uitspraken, is Richard goed bekend. Zo bestaat een groot deel van zijn praktijk uit advisering en procedures over het beslag- en executierecht en voert hij ook met regelmaat incassoprocedures. 

Richard treedt daarnaast ook op voor bestuurders en curatoren in bestuurdersaansprakelijkheidsgeschillen. Mede door zijn nauwe samenwerking met de curatoren van ons kantoor, voelt Richard de belangen van alle betrokkenen die in degelijke kwesties aan de orde zijn, goed aan.

Hoofdzaken van bijzaken onderscheiden
Richard staat bekend als een eerlijke, gedreven en zorgvuldige advocaat. Hij zal zich niet snel de les laten lezen, laat staan de mond snoeren. Eerder is hij anderen te snel af. Maar als goed luisteraar hoort hij natuurlijk wel wat anderen zeggen. Hij staat pal voor de belangen van zijn cliënt. Zonder het achterste van zijn tong te laten zien, pareert en relativeert hij bijzonder handig andere standpunten. Waarbij hij geen onnodige energie verspilt aan irrelevante details. Hij onderscheidt hoofd- van bijzaken en handelt daar vervolgens naar. Wat anderen daar ook van denken of vinden. Want waar een wil is, is ook een weg.

Rechtsgebiedenregister
Richard van der Jagt heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Ondernemingsrecht.

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Publiceert in

  • Juridisch up to Date (JUTD).