Na een carrière van ruim 20 jaar als jurist en advocaat bij diverse organisaties is Janske Schrijnemaekers sinds 2021 werkzaam bij Van Iersel Luchtman Advocaten. Ze is lid van de sectie Omgevingsrecht & Milieurecht en maakt deel uit van ons brancheteam Afval & Recycling. Daarnaast is ze lid van de commissie bezwaarschriften van de gemeente Waalre.

Inhoudsdeskundige
Of het nu gaat om een omgevingsvergunning, handhavingszaken of bestemmingsplannen: Janske staat cliënten bij met advies of in een procedure op het gebied van het omgevingsrecht. Ze behartigt de belangen van ondernemers en helpt hen risico’s te minimaliseren. Als inhoudsdeskundige brengt Janske een schat aan ervaring mee vanuit haar werkzaamheden als advocaat voor grotere bedrijven waaronder raffinaderijen en afvalverwerkers. Maar ook vanuit haar eerdere functies bij de gemeente Roermond en de Raad van State.

Samenwerken als sleutelwoord
Cliënten beschrijven Janske als een bevlogen advocaat, die vanuit specialistische kennis in staat is om méé te denken in de toch veelal technische onderwerpen. Ze geniet ervan om inhoudelijke vraagstukken tot op de bodem uit te zoeken. In haar aanpak vormt ‘samenwerken’ het sleutelwoord. Waarbij advocaat en cliënt in coproductie het optimale traject bepalen. En in een goede sfeer om tafel gaan met overheden. Want Janske beseft als geen ander dat je er bij het omgevingsrecht met alle betrokkenen uit moet zien te komen. Hiervoor hebben alle partijen elkaar nodig.

Rechtsgebiedenregister

(Specialisatie)opleiding

  • Grotius ruimtelijke ordening en milieurecht.

Lidmaatschap

  • Lid commissie bezwaarschriften gemeente Waalre